ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Μια άγνωστη πόλη της εποχής των Ελλήνων φαραώ στην Αίγυπτο βρέθηκε στο Δέλτα του Νείλου


Κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής έρευνας (μαγνητικής ) στη περιοχή του Νείλου, 25 χλμ νότια του Rashid (Η Ροσσέτα είναι ή περιοχή που βρέθηκε η «στήλη της Ροσσέτας»), μια πλήρης ελληνική πόλη έχει εντοπιστεί.


Η έρευνα αποκάλυψε ότι η «Ελληνιστικής» εποχής πόλη περιλαμβάνει διάφορες δομές συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου
ορθογώνιου κτιρίου το οποίο οι αρχαιολόγοι προτείνουν ότι θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί για  διοικητικές ή θρησκευτικές δραστηριότητες. Το μεγάλο μέρος της πόλης χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο και κατά άλλους φτάνει  την ύστερη ελληνιστική περίοδο και την αρχή της ρωμαϊκής περιόδου .

 «Είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που διερευνά την καθημερινή ζωή στο Δέλτα του Νείλου κατά τη Ελληνιστική και μέχρι την Ρωμαϊκή περίοδο," δήλωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ El-Damaty. Εξήγησε ότι αποκαλύπτει επίσης την αρχιτεκτονική των κτιρίων και των μηχανισμών του αστικού σχεδιασμού στην ελληνιστική εποχή.


Η διεθνής ομάδα περιλαμβάνει αρχαιολόγους και επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο  Mohamed Qenawi, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής ερευνητικής ομάδας, εξήγησε ότι οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι η πόλη κατασκευάστηκε κατά την Ύστερη φαραωνικού περίοδο και διήρκεσε έως τη ρωμαϊκή εποχή. Υποστήριξε ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες που θα αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή θαμμένη πόλη. 

ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ