ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Επαναλειτουργεί στην Ίμβρο το ελληνικό σχολείο από το Σεπτέμβριο με 8 μαθητές


Έπειτα από επίπονες προσπάθειες, τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσε το επανιδρυόμενο γυμνάσιο Ίμβρου με οκτώ μαθητές. Η αρχή έγινε με το δημοτικό σχολείο της Ίμβρου που άνοιξε πέρυσι, ως ιδιωτικό, έπειτα από 49 χρόνια.

 Στο κτήριο στο οποίο θα εγκατασταθεί το Γυμνάσιο, ένα παλιό σχολείο, στα Αγρίδια (Τεπεκιόι) της Ιμβρου, συνεχίζονται οι επισκευές και το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει το Σεπτέμβριο.

Ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Βακουφίων, κ. Λάκης Βίγκας δηλώνει αισιόδοξος γι' αυτό το βήμα και μιλώντας στην εφημερίδα Aksam, είπε ότι από το λαό της περιοχής υπήρξαν αιτήματα για το άνοιγμα γυμνασίου και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα για να μπορεί η κοινωνία να ζει εκεί και να δημιουργήσει κάποιο μέλλον για τον
εαυτό της. Βλέπουμε ότι οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν τις εργασίες που γίνονται, αναφορικά με το εν λόγω γυμνάσιο. Βιώνονται ελπιδοφόρες εξελίξεις.»

Ο κ. Βίγκας εξήγησε ότι φέτος αναμένεται να κάνουν εγγραφή στο εν λόγω γυμνάσιο οκτώ μαθητές και πρόσθεσε «Το γεγονός ότι είναι μικρός ο αριθμός έχει σχέση και με τις συνθήκες στην περιοχή.

Δεν πρόκειται για ένα εύκολο χρονοδιάγραμμα. Όμως οι άνθρωποι επιθυμούν ν' αφήσουν πίσω τις κακές αναμνήσεις που έζησαν πριν από 50 χρόνια και αναζητούν ένα νέο μέλλον. Στο μεταξύ και η διαδικασία που ακολουθεί το κράτος αναφορικά με τις μειονότητες προχωράει πολύ καλά».