ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ…. TOTE ΔΕΙΞE ΤΟ ΚΙΟΛΑΣ



ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....

Επιμένει η Όλγα Παλαγγιά ότι ο τάφος είναι του 1ου αιώνα π.Χ.

Αρνητική στο ενδεχόμενο να είναι μακεδονικός ο τάφος στην Αμφίπολη εμφανίστηκε η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Όλγα Παλαγγιά μιλώντας στο Mega.

«Ο τάφος είναι του 1ου αιώνα π.Χ., Έλληνες το έχουν κάνει το μνημείο, είναι ελληνικό, απλά το χρηματοδότησαν οι Ρωμαίοι. Και αν δεν κατασκευάστηκε τον πρώτο αιώνα τότε σίγουρα κατασκευάστηκε μέχρι το 280 π.Χ, ή την περίοδο που ήταν οι Ρωμαίοι στην Ελλάδα» δήλωσε η κ. Παλαγγιά.

ΕΥΝΟΗΤΑ ΡΩΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ...

Εάν  εννοεί ότι επειδή ήταν υψηλού κόστους το χρηματοδότησε η ρωμαϊκή αρχή… .ΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ; υπάρχουν άλλα
παραδείγματα που κατασκεύασαν την περίοδο αυτή και που να είναι σημείο αναφοράς; Να κατασκεύασαν δηλαδή οι ρωμαίοι ή  «ρωμαίοι πολίτες»  στην κατά καιρούς ρωμαϊκή επικράτεια κάτι παρόμοιο ;

Ας δούμε ένα παράδειγμα τύμβου που του μοιάζει , βρέθηκε στην Τοσκάνη της ιταλικής .



Αλλά είναι ετρουσκικός και είναι κατασκευασμένος το 560-550 π. Χ. και φυσικά η κλίμακα ούτε που πλησιάζει τον Τύμβο στην Αμφίπολη .



Την εποχή λίγο μετά που επικαλείται η αρχαιολόγος χτίστηκαν μαυσωλεία όπως αυτό του Αυγούστου το 29 μ.Χ. φυσικά καμία σχέση.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΝΑΤΙΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ........

Όταν βγαίνει κάποιος σε δημόσιο χώρο  όπως η τηλεόραση και μιλάει για ειδικά θέματα ,απευθύνεται στο απλό Κοινό. Πρέπει λοιπόν να πει ότι , λέω αυτό και δίνω παραδείγματα για να καταλάβει ο κόσμος που βασίζομαι. Αναμένουμε λοιπόν.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...

«Οι Μακεδονικοί τάφοι σφραγίζονται όλοι από μία μεγάλη πόρτα, μέχρι στιγμής στην Αμφίπολη δεν έχουμε βρει καμία πόρτα», συμπλήρωσε η κ. Παλαγγιά, ως επιχείρημα στην άποψή της ότι ο τάφος είναι μεταγενέστερος της μακεδονικής περιόδου.


Αυτό εάν δεν τελειώσει η ανασκαφή ,τουλάχιστον το πρώτο σκέλος ,δεν μπορεί κανείς να το διαπιστώσει…. Εάν λοιπόν λέει ο΄τι …Μέχρι τώρα δεν βρήκαμε αυτό … Άρα είναι εκείνο………. ΤΟΤΕ … ΕΑΝ  ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΡΙΔΑ  ,ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ; ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ…


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...

«Πριν μπει στον τάφο η κυρία Περιστέρη, χωρίς να έχει κανένα στοιχείο, δήλωσε ότι ήταν ο Δεινοκράτης ο δημιουργός του τάφου», πρόσθεσε η κ. Παλαγγιά αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας που συνεχίζει τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης, Κατερίνας Περιστέρη.


Η αρχαιολόγος Περιστέρη , εάν δεν κάνουμε λάθος ,είπε αρχικά λίγο πολύ ότι, « τέτοιο μέγεθος και ποιότητα ανάγει ,μας δείχνει ,τον Δεινοκράτη, » ή τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε ότι εννοούσε, αλλά αυτό δεν είναι τρομερό και να μην είναι του Δεινοκράτη ,άρα συγκεκριμένης σπουδαιότητας και χρονολογίας , σημαίνει ότι είναι άλλης εποχής; δηλαδή δεν είναι του Δεινοκράτη ,άρα είναι ρωμαϊκής περιόδου; Είναι αποδεικτικό αυτό;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...

Η κυρία Παλαγγιά, ανέφερε επίσης ότι ο τάφος «βαπτίζεται» μακεδονικός για πολιτικούς λόγους.
«Πολιτικός ο λόγος, που δηλώνουν όλοι ότι είναι μακεδονικός ο τάφος, η κυρία Περιστέρη εξαρτάται από την κυβέρνηση, μόνο σε αυτή την ανασκαφή έχει γίνει τόσο ντόρος», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν είχε βρεθεί ο τάφος στην Πελοπόννησο δεν θα γινόταν τόσο ντόρος» τονίζοντας, ωστόσο, την σπουδαιότητα του τάφου.
«Το μνημείο αυτό είναι καταπληκτικό, αλλά αν δεν ήταν στα εδάφη της Μακεδονίας, σας λέω δεν θα γινόταν τόσο χαμός».
«Στην Πελοπόννησο υπάρχει μία ανακάλυψη που είναι μεγαλύτερη της Αμφίπολης» σημείωσε η κ. Παλαγγιά. «Το παλάτι του Μενελάου. Το ξέρει κανείς; Εκεί η επιστημονική ομάδα ασχολείται με την δουλειά και δεν έχει καλέσει πολιτικούς».


Σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο…!.... ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΠΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΚΑΘ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ….ΒΕΒΑΙΑ….


Τέλος, η αρχαιολόγος έκανε και την πρόβλεψη της σχετικά με «ένοικο» του τάφου, «Είναι πολυάνδριο,  δηλαδή είναι θαμμένοι πολλοί. Επίσης, οι τρεις πύλες που έχουν βρεθεί χωρίς πόρτες δείχνουν ότι το μνημείο ήταν επισκέψιμο, όλοι οι Μακεδονικοί τάφοι έχουν μια πόρτα μαρμάρινη, εδώ προς το παρόν δεν έχουμε βρει τίποτα».

Εάν ήταν επισκέψιμο γιατί  να είναι  σε Τούμπα ; Γιατί η είσοδος , η μία που έχουμε βρει έως τώρα, να είναι υπόγεια ; Όσο και να μεταλλάχτηκε με τους αιώνες, ο δόμος έχει τα χαρακτηριστικά αυτά...!
Όπως είδαμε και πιο πάνω «επισκέψιμοι» τύμβοι ήταν οι Ετρουσκικοί το 550 π.Χ...Γιατί να είναι στην Μακεδονία της ρωμαϊκης,  όπως λέει περιόδου....Δεν πρέπει να μας το πει αυτό;  .....Εμείς δεν ξέρουμε και ρωτάμε... 



ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ,  ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ , ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ