ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη : Η μπουρδολογία στα «έγκυρα » ΜΜΕ και ιστότοπους πάει σύννεφο.....Λέει η είδηση ....20 Σεπτεμβρίου ....


Το πρόβλημα με το οποίο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη η ανασκαφική ομάδα είναι το πώς θα αποκτήσει πρόσβαση στον τρίτο θάλαμο του τάφου, κάτι που πιθανότατα θα γίνει από την κύρια είσοδο, την οποία όμως μπλοκάρουν τα “μπάζα”, ο μεγάλος όγκος χώματος που καλύπτει δηλαδή τον θάλαμο. Το ύψος των χωμάτων φτάνει τα τρία μέτρα, και η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει για αρκετές μέρες.
 Τα σενάρια για την ύπαρξη και τέταρτου θαλάμου ήρθαν στην επιφάνεια μετά τα νέα ευρήματα που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στον τύμβο Καστά.
 Κατά τις επόμενες ώρα αναμένονται νέες φωτογραφίες μέσα από τον τάφο καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη πρόκειται να αποκαλύψει ολόκληρες τις Καρυάτιδες.
 Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης χωμάτων από τον τρίτο θάλαμο, όπου θα κριθεί αν ο νεκρικός θάλαμος είναι αυτός ή υπάρχει και τέταρτος θάλαμος, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανόν.
Παράλληλα ενισχύεται η υποστύλωση στον πρώτο και τον δεύτερο θάλαμο, με ισοδύναμα μέτρα αποχωμάτωσης και υποστύλωσης. Οι αρχαιολόγοι θα αφαιρέσουν δύο σειρές λίθων από τον τοίχο σφράγισης μπροστά από τις Καρυάτιδες προκειμένου να αποκαλυφθούν εξ ολοκλήρου και να φανεί το μεγαλείο των αγαλμάτων.

Τα χαρακτηριστικά των Καρυάτιδων

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία», (και άλλοι ιστότοποι αναμεταδίδουν) οι Καρυάτιδες έχουν σγουρά μαλλιά και μπούκλες ( ΠΩ..ΠΩ...!)   που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν σκουλαρίκια, και φορούν χιτώνα με μανίκια. ( ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΜΟΥ...!).....Το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών...

Μπροστά από τις Καρυάτιδες, και από το ύψος της μέσης τους και κάτω,(ΩΩΩΩ...ΦΟΒΕΡΟ....!)  αποκαλύπτεται τοίχος σφράγισης από πωρόλιθους σε όλο το πλάτος των 4,5μ. Ωστόσο, εκείνο που προβληματίζει περισσότερο είναι ο τρόπος που θα
εισέλθουν ολοκληρωτικά στον τρίτο θάλαμο ο οποίος έχει έχει πλάτος 4,5 μ. και εκτιμώμενο μήκος 6,5 μ., είναι καλυμμένος με χώμα ύψους 3,5 μ., ενώ δεν έχει εξακριβωθεί αν το κόκκινο χρώμα που διακρίνεται στον απέναντι τοίχο οφείλεται σε βαφή ή σε υγρασία. Μια πρόταση που εξετάζεται είναι η ομάδα να αναζητήσει τρόπους εισόδου ακόμα χαμηλότερα σκάβοντας μικρό «τούνελ» που θα οδηγήσει τα μέλη της ομάδας στον τρίτο θάλαμο. Κατά πάσα πιθανότητα Κυριακή, ίσως Δευτέρα, θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια εισόδου μελών της ανασκαφικής ομάδας στον τρίτο θάλαμο.

Λοιπόν..........

Καλά και αυτά που έχουμε δει εδώ και  πολύ καιρό ... αυτά τι είναι ; 


Λοιπόν ....Επαγγελματίες .....Ξεφτίλα.................!!!
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.......ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ....ΠΕΤΡΕΣ ....ΧΩΜΑΤΑ ....ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ..ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .!...ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ ....ΑΛΛΟΙΩΣ  ......ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ....ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ