ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τα μυστικά της Αμφίπολης


          ΒΙΝΤΕΟ  - Εκπομπή με ενδιαφέροντα και μη στοιχεία αρχαιολογίας με Κύριο θέμα την Αμφίπολη και τον λόφο Καστά             


 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εκπομπή με τίτλο «Τα μυστικά της Αμφίπολης» η οποία μεταδόθηκε μέσω της τηλεόρασης της Ζούγκλας την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου.

   Στο στούντιο της εκπομπής φιλοξενήθηκε η αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίου – Παπακώστα, ο αρχαιολόγος και εκδότης περιοδικού Ευάγγελος Μπεξής και ο φιλόλογος-συγγραφέας Νίκος Κούκης.

   Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που κρύβει η Ελλάδα, στις ανασκαφές της Αμφίπολης αλλά και στα σενάρια για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

   Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μίλησαν μεταξύ άλλων, ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, ο αρχαιολόγος από τo Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Κυριάκος Σαββόπουλος, ο καθηγητής αρχαίας ιστορίας του Πανεπιστημίου της Κύπρου Θεόδωρος Μαυρογιάννης αλλά και ο συνεργάτης της Κατερίνας Περιστέρη, τεχνικός -  γεωλόγος Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου.

    Όσον αφορά στο ρεπορτάζ, προβλήθηκαν οι συνεντεύξεις, του κορυφαίου Ιταλού αρχαιολόγου Νικόλα Μπονακάζα, του καθηγητή στο Α.Π.Θ Μιχάλη Τιβέριου, της αρχαιολόγου Πέπης Λαζαρίδου, του υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τασούλα αλλά και του προέδρου της «Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών» Νικόλαου Μέρτζου.       
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 
O ερευνητής Χάρης Τζάλας για την Αμφίπολη και τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου