ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακαλύπτουν αρχαίες πόλεις που έχουν ανακαλυφθεί τουλάχιστον πριν 2 χρόνια...!!!

Διάφοροι «ειδικοί» και μη ,με την αρχαιολογία ιστότοποι ,αναφέρουν με έμφαση...Τίτλους ...Όπως

Ανακαλύφθηκε ολόκληρη αρχαία πόλη στο Μεσολόγγι...

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
Ανακαλύφθηκε ολόκληρη αρχαία πόλη στο Μεσολόγγι - Δέος από το σπουδαίο αρχαιολογικό μνημείο....

 και αναγράφουν την είδηση...

Δέος από τα ευρήματα στην αρχαία Αλίκυρνα – αναζητούν λύσεις για την Ιόνια Εντυπωσιασμένο έμεινε σήμερα το κυβερνητικό κλιμάκιο που με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Ιόνια οδό με τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολόκληρη
αρχαία πολιτεία που βρέθηκε ακριβώς δίπλα από τον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες για την εκτέλεση της Ιόνιας οδού, κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου και οι επίσημοι, δεν χόρταιναν να βλέπουν την μεγάλη ανακάλυψη που εκτείνεται σε μήκος πολλών στρεμμάτων.Αναλυτική ενημέρωση για το μέγεθος της ανασκαφής και το τι έχει μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί έκανε η προϊσταμένη της ΛΣΤ” Εφορείας Κλασσικών και προϊστορικών Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου, ενώ παρόντες εκτός από τον κ. Χρυσοχοϊδη, ήταν ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού , οι αντιπεριφεριειάρχες Χρ. Σταρακά, Νίκος Υφαντής και Γιάννης Λύτρας, αντιδήμαρχοι του δήμου Μεσολογγίου κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν πως η αρχαία πόλη «ακουμπά» πάνω στη χάραξη της Ιόνιας οδού, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μέγεθος, γεγονός που απαιτεί νέες ανασκαφές, μελέτες, αποτυπώσεις κλπ.Πλέον το λόγο έχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού μιας και απ’οτι φαίνεται η συγκεκριμένη ανασκαφή κρύβει ακόμη πολλές εκπλήξεις. Από την ενημέρωση που έγινε σήμερα στον κ. Χρυσοχοιδη , μέχρι τώρα  έχει βρεθεί μόλις ένα μικρό μέρος της πόλης, που εντυπωσιάζει με τις υποδομές της και το ρυμοτομικό της σχέδιο! «Όπου και να σκάψουμε στην περιοχή, βρίσκουμε αρχαία» φέρεται να είπαν οι αρχαιολόγοι στον υπουργό και τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου, που έμειναν έκπληκτα από το μέγεθος και τις ανακαλύψεις της ανασκαφής.


Παράλληλα όμως υπάρχει και προβληματισμός , μιας και η αρχαία πόλη σε κάποια τμήματα της βρίσκεται πάνω στην Ιόνια οδό , το έργο στην περιοχή έχει σταματήσει και αυτό που απαιτείται, όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους τόσο ο κ. Χρυσοχοϊδης όσο και ο Θάνος Μωραΐτης, είναι να «τρέξουν» οι διαδικασίες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού να βρεθεί λύση ώστε να μην καθυστερήσει το έργο στην περιοχή. Οπως ανακοινώθηκε μέσα στην επόμενη εβδομαδα, θα υπάρξει συνάντηση με το Κ.Α.Σ. γι’αυτόν ακριβώς το λόγο, όπου και θα γίνει εκτίμηση της καταστασης  και θα εξεταστούν λύσεις


Το κλιμάκιο επισκέφθηκε και το «Παλαιομονάστηρο» το σημείο δηλαδή όπου υπάρχουν τα ευρήματα του μοναστικού συγκροτήματος του 9ου μ.Χ. αιώνα στην Παλιοβούνα, όπου γενικά όμως θεωρείται πως εκεί το πρόβλημα με την Ιόνια μπορεί να ξεπεραστεί και όλοι επικεντρώνουν τώρα στην αρχαία Αλίκυρνα.

Κατά τα άλλα πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη του κλιμακίου και σε άλλα σημεία του έργου, όπως την σήραγγα της Καλυδώνας, που βρίσκεται σχεδόν σε φάση ολοκλήρωσης
Αυτά....αλλά.....ΤΑ  ΝΕΟ «ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΝΤΑ » ΑΡΧΑΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ...!!!     Καί ..... ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΛΑΙΌΤΕΡΑ...!.Οι ανασκαφές αρχίζουν από το 2008/9 αφού δεν είχαν βρεθεί ήδη πολλά αρχαία ...!!!......ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΠΛΑΪ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΦΙΛ...!!!


       ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ      

ΔΕΙΤΕ στο αφιέρωμα  για τα ευρήματα στην Ιονία οδό -  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝΑ ΤΟ  2012...!


ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ  Δρυμός Βόνιτσας -Αποκαλύφθηκε μεγάλη χριστιανική Βασιλική

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

Ιερά και νεκροπόλεις στην περιοχή της αρχαίας Αλίκυρνας