ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Προχωρούν οι ανασκαφικές εργασίες στο αρχαίο θέατρο «Καβίρειο»


Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στο αρχαίο θέατρο και ιερό «Καβίρειο», έξω από τη Θήβα, με στόχο το μνημείο να αναδειχθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να καταστεί επισκέψιμο.

Μάλιστα, όνειρο των εμπλεκόμενων στην προσπάθεια είναι να ανέβουν και πάλι παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο. 

Το αρχαίο θέατρο και ιερό «Καβίρειο», που βρίσκεται περίπου 5χλμ δυτικά των Θηβών, επισκέφτηκαν ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Διάζωμα- Πολίτες για τα Αρχαία Θέατρα» Σταύρος Μπένος, ο δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και η έφορος της Θ' ΕΠΚΑ Αλεξάνδρα Χαραμή, προκειμένου να δουν από κοντά τις ανασκαφικές εργασίες που πραγματοποιούνται.



Ο Δήμαρχος Θηβαίων μίλησε για “ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα”. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Καβίρειο και το αρχαιολογικό πάρκο που σχεδιάζεται, θα φέρουν τη Θήβα στις πρώτες προτιμήσεις των επισκεπτών και δικαιωματικά καθώς είναι μία από τις δύο αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας.


Η συνάντηση εργασίας έρχεται να επιβεβαιώσει τη σύμπραξη αυτοδιοίκησης, αρχαιολογίας και του σωματείου «Διάζωμα» με σκοπό την ανάδειξη αυτού του σπουδαίου μνημείου - άγνωστου σε πολλούς ακόμα - που θα εντυπωσιάσει, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Το ανασκαφικό έργο, που πραγματοποιείται αυτό τον καιρό στο «Καβείριο», αφορά σε εργασίες αποχωμάτωσης προκειμένου να αναδειχθούν οι αποκαλυφθείσες αρχαιότητες ( ιερό, βωμός, κερκίδες, διαζώματα κ.α), καθώς και να εντοπιστεί το σύστημα απορροής υδάτων για να αξιοποιηθεί με τη σειρά του.

Στη συνέχεια οι αρχαιολόγοι θα προχωρήσουν με μελέτες αποτύπωσης και με τοπογράφηση του αρχαιολογικού χώρου αλλά και του αρχαιολογικού υλικού.