ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Ο Πάπας αγιοποίησε 800 Ιταλούς που πολέμησαν τους Οθωμανούς


Ο πάπας Φραγκίσκος προέβη στην αγιοποίηση  800 χριστιανών μαρτύρων οι οποίοι πολέμησαν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σήμερα, Κυριακή, 12 5 2013 ο Πάπας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στους 800 Χριστιανούς του Οτράντο, οι οποίοι το 1480 είχαν πολεμήσει κατά της Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας.

Ο πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε την επιθυμία του Πάπα Βενέδικτου XVI, του προκατόχου του, να αγιοποιήσει τους 800 Ιταλούς από το Οτράντο.
Ο Οθωμανικός στόλος υπό τον ναύαρχο Γκεντίκ Αχμέτ Πασά έπλευσε προς την Ιταλία τον Ιούλιο του 1480 κατόπιν διαταγής του Σουλτάνου Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή, να καταλάβει το Οτράντο.

Ο οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το κάστρο του Οτράντο επί 13 μήνες. Ωστόσο, αναγκάστηκαν οι Οθωμανοί να αποχωρήσουν, αφού δεν είχαν ενισχυθεί και λόγω του θανάτου του Σουλτάνου.
Οι 800 Ιταλοί του Οτράντο είχαν
αποκεφαλισθεί από τους Οθωμανούς κατά τη διάρκεια της πολιορκίας,  γιατί αρνήθηκαν να ασπασθούν το Ισλάμ, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

© mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος