ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μοναδικό: Οι «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου από φοιτητές του Παν.Τόκιο στα αρχαία ελληνικά...!

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!                                                                    


Οι φοιτητές της Λέσχης Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο ανέβασαν, τον Μάρτιο του 2015, σε δύο πολύ πετυχημένες παραστάσεις στο Τόκιο την κωμωδία του Μενάνδρου «Επιτρέποντες» (πράξεις 2 και 3)... Στη συνέχεια, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που είχαν, παρουσίασαν το έργο και στο Πανεπιστήμιο του Κιότο το Φθινόπωρο.

   ΒΙΝΤΕΟ   

Οι παραστάσεις έγιναν στα αρχαία ελληνικά και όπως είχαν πει στο GreeceJapan.com τον περασμένο Μάρτιο, τόσο οι ηθοποιοί, όσο και ο σκηνοθέτης πριν ασχοληθούν με το έργο δεν γνώριζαν ούτε το ελληνικό αλφάβητο!

Δείτε το βίντεο με την αξιέπαινη προσπάθεια των φοιτητών. Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Tακουρό Οκαμότο και παίζουν οι Καζουχίρο Ουμεμούρα, Γιουσούκε Ομούρα και Ακιχίτο Καουασίμα και ο σκηνοθέτης.


   


Φυσικά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ένας Έλληνας τους διαλόγους ,μιας και εκτός από τις λέξεις ακούει και την ιαπωνική προφορά αλλά η προσπάθεια και μόνον δείχνει το τεράστιο μέγεθος του Ελληνικού Πνεύματος μετά από χιλιάδες χρόνια σε μια τόσο μακρινή κουλτούρα σήμερα και το κυριότερο ότι αυτή η αξιέπαινη μακρινή κουλτούρα το αναγνωρίζει...!


Πηγή: greecejapan