ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Μωσαϊκό με τον Ποσειδώνα βρέθηκε στις Αιγές στην Μ.Ασία

Ψηφιδωτό που απεικονίζει τον Έλληνα θεό Ποσειδώνα από την αρχαία ελληνική πόλη των Αιγών εις την Μ.Ασία  

Το ψηφιδωτό του Ποσειδώνα βρέθηκε στο frigidarium (μεγάλη πισίνα κρύου νερού ενός λουτρού της ρωμαϊκής εποχής ) τμήμα του αρχαίου λουτρού στην αρχαία πόλη των Αιγών, ο οποίος είναι ένας αρχαιολογικός χώρος 1ου βαθμού. Το κάτω μέρος του ψηφιδωτού περιέχει μισοκατεστραμμένη γραφή στα ελληνικά: ". Χαιρετισμούς σε όλους σας κολυμβητές"


 Η Επαρχιακή διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού στα Άδανα ανέφεραν  ότι η παράκτια περιοχή Yumurtalik ονομαζόταν Αιγές στην αρχαία εποχή.

Η πόλη υπήρξε ως ναυτική βάση στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ήταν επίσης ένα διάσημο μέρος για τον ναό του Ασκληπιού, του θεού της ιατρικής στην αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία. "ένας από τους τρεις μεγάλους ναούς του Ασκληπιού του αρχαίου κόσμου είναι σε αυτή την πόλη",
Η περιοχή είναι πλούσια με ιστορικά ιστό και προηγουμένως εδώ είχε βρεθεί ένα μωσαϊκό που απεικονίζει τον θεό της αγάπης, τον Έρωτα. "Βρέθηκε ένα νέο μωσαϊκό κατά τη διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών.

Ο Ποσειδώνας στο ψηφιδωτό, το οποίο είναι ένα σπάνιο όσον αφορά την ομορφιά του, ήρθε στο φως στο frigidarium » και κατά τη διάρκεια ανασκαφών, βρήκαμε ένα μωσαϊκό πάνω σε ένα πεδίο ενός χώρου 11,39 τετραγωνικών μέτρων το οποίο  χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη.


Η απεικόνιση στο νοτιοανατολικό τμήμα του ψηφιδωτού έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ η απεικόνιση στα βόρεια δείχνει τον Ποσειδώνα να  κρατά  μια τρίαινα. Υπάρχουν δελφίνια στη δεξιά και αριστερά πλευρά του Ποσειδώνα.




Όταν οι ανασκαφές ολοκληρωθούν γύρω από το ψηφιδωτό, η παράσταση θα είναι ουσιαστική. . Πιστεύουν ότι χρονολογείται από τον 3ο ή 4ο αιώνα μ.Χ.,