ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Oι πρώτες φωτογραφίες από το Λούβρο - Μεταφέρονται εσπευσμένα έργα τέχνης


Στο κλειστό για το κοινό μουσείο του Λούβρου έχει ξεκινήσει η μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς των έργων τέχνης που βρίσκονται στις υπόγειες αποθήκες του.


Το μουσείο έλαβε επείγοντα μέτρα μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έχουν διαρκέσει ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα και ενώ σήμερα οι φόβοι για άνοδο της στάθμης του Σηκουάνα είναι μεγαλύτεροι από ποτέ.


Το μουσείο Ορσέ, στην ακριβώς απέναντι όχθη από το Λούβρο, έκλεισε νωρίς χθες για να θέσει σε λειτουργία τα δικά του επείγοντα μέτρα. Οι αίθουσές του στεγάζουν την μεγαλύτερη συλλογή αριστουργημάτων του ιμπρεσιονισμού και τα καλύτερα έργα των ζωγράφων Ρενουάρ, Μανέ, Βαν Γκόγκ και Ντεγκά, καθώς και 24 έργα του Γκωγκέν.


"Ο σκοπός είναι να μεταφέρουμε έργα που βρίσκονται σε χώρους ευάλωτους σε πλημμύρισμα σε ασφαλείς χώρους σε ψηλότερα πατώματα", αναφέρει σε ανακοίνωση του το Λούβρο.

Πριν από λίγο στο μουσείο έφτασε και η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Audrey Azoulay η οποία παρακολουθεί από κοντά της επιχείρηση.







ΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΑΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΑΤΕ ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .....ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ;