ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ελληνικοί θησαυροί βρέθηκαν τυχαία στην Σικελία στο Νύσιον Πεδίον

Μέρος από την μεγάλο θησαυρό αρχαίων ελληνικών έργων τέχνης

 Οι αστυνομικοί  στη νότια Ιταλία, οι οποίοι έψαχναν για παράνομα όπλα αποκάλυψαν αντ 'αυτού ένα μεγάλο θησαυρό αρχαίων ελληνικών έργων τέχνης.
Αξιωματικοί έψαχναν για όπλα και πυρομαχικά σε ένα σπίτι κοντά στη Σικελική πόλη της Enna όταν βρήκαν ένα σύνολο κρυμμένων  αντικειμένων που χρονολογούνται από μεταξύ του 5ου και του 2ου αιώνα π.Χ., αναφέρει η Corriere del Mezzogiorno .

Η κωμόπολη  Enna στην Σικελική γη του  αρχαιοελληνικού Νύσιου Πεδίου 
Συνολικά, 254 τεμάχια κατασχέθηκαν από την περιοχή, μεταξύ των οποίων δεκάδες αγγεία, λυχνάρια και αρχαία  στοιχεία από ψημένο πηλό  όπως το βίντεο της αποκάλυψης δείχνει παρακάτω. Τα κομμάτια πιστεύεται ότι προέρχονται από οικισμούς και χώρους ταφής στην κεντρική και νότια Σικελία.


Μέρος από την μεγάλο θησαυρό αρχαίων ελληνικών έργων τέχνης


Στην Αστυνομία περιγράφουν τα ευρήματα ως «ανεκτίμητα», επίσης  λένε ότι είχαν αποθηκευτεί σε κουτιά από χαρτόνι και σε πλαστικά κιβώτια, τυλιγμένα σε εφημερίδα. Μερικά είχαν σημάδια από κρούστα αλατιού, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχαν αλιευθεί από τη θάλασσα. Έχουν ήδη παραδοθεί στην αρχή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Enna.

Μέρος από την μεγάλο θησαυρό αρχαίων ελληνικών έργων τέχνης

Μέρος από την μεγάλο θησαυρό αρχαίων ελληνικών έργων τέχνης

"Είναι πιθανό ότι ήταν έτοιμα  να διατεθούν στη μαύρη αγορά», λέει ο Gabriele Presti, επικεφαλής της ομάδας έρευνας. Ο ιδιοκτήτης σπιτιού - ένας άνθρωπος με μια σειρά από προηγούμενες καταδίκες - συνελήφθη. Ταιριάζει, επίσης ότι το σπίτι όπου βρέθηκαν τα λείψανα βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από τη λίμνη Pergusa,(Περγούσα)  χώροι που συνδέονται πολύ με την ελληνική μυθολογία. 

Η λίμνη Περγούσα στο Νύσιον Πεδίον 
Λέγεται ότι ήταν εκεί όπου ενώ μάζευε έναν νάρκισσο, η  Περσεφόνη απήχθη από τον Άδη και την μετέφερε  στον κάτω κόσμο. Σύμφωνα με τον Ομηρικό ύμνο προς τη Δήμητρα, η νεαρή Περσεφόνη μάζευε λουλούδια στο Νύσιον Πεδίον. Τη συντρόφευαν, η Αθηνά, η Άρτεμης και οι Ωκεανίδες νύμφες. Ανέμελη η Περσεφόνη, απομακρύνθηκε από τη συντροφιά της, αναζητώντας το πιο όμορφο λουλούδι. 

Η θέση που βρέθηκαν τα αρχαία στην Σικελία 

Όταν έσκυψε να πιάσει έναν νάρκισσο, η γη χωρίστηκε στη μέση και από τα έγκατα εμφανίσθηκε ένα άρμα. Οδηγός ήταν ο Πλούτωνας, που με το ένα χέρι κρατούσε τα χαλινάρια των αλόγων και με το άλλο άρπαξε την πανέμορφη κοπέλα. Οι κραυγές της δεν ακούστηκαν από κανένα και η Περσεφόνη κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο.... 

    ΒΙΝΤΕΟ