ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Εικόνες καταστροφής στην Παλμύρα

 Πώς είναι η αρχαία πόλη μετά την εισβολή του ISISΗ εισβολή του ISIS στην αρχαία πόλη της Παλμύρας άφησε πίσω εικόνες καταστροφής. Οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν και πάλι στην κατοχή τους την αρχαία πόλη, ωστόσο οι ζημιές που έγιναν προκαλούν θυμό και θλίψη.

Η αρχαία πόλη της Παλμύρας που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO υπέστη μεγάλη καταστροφή από το ISIS
Τα αγάλματα που κάποτε κοσμούσαν την αρχαία πόλη τώρα είναι αποκεφαλισμένα και ακρωτηριασμένα, ενώ πολλά από τα αγάλματα ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τα έργα τέχνης στέλνοντας το δικό τους μήνυμα προς τον δυτικό κόσμο.
Ωστόσο, ο διευθυντής της υπηρεσίας Μουσείων και Αρχαιοτήτων της Συρίας εκτίμησε ότι παρά το μέγεθος της καταστροφής, η Παλμύρα θα ξαναγίνει όπως ήταν.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την ανακατάληψη της πόλης από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ.

www.koutipandoras.gr/


ΠΡΙΝ

ΣΗΜΕΡΑ