ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Έχει ολοκληρωθεί η τομογραφία του Τύμβου ... Αναφορές για δύο ακόμη εισόδους...


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ;
Ερωτήματα τίθενται από πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι έχουν εντοπιστεί δύο ακόμα είσοδοι στον Τύμβο  από την «τομογραφία» του λόφου η οποία ..Ανεπιβεβαίωτα πάντα .. έχει ολοκληρωθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερες έρευνες είχαν καταδείξει την ύπαρξη και άλλων κτισμάτων στον λόφο, ενώ το μέγεθος του μνημείου δεν συνάδει με τον συνολικό όγκο του Τύμβου,όπως όλοι καταλαβαίνουν και  ο οποίος και στην κορυφή μη ξεχνάμε είχε τον  Λέοντα , όπως οι επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν . Ακόμα και για λόγους συμμετρίας που  οι  Έλληνες ήταν πάντα  λάτρεις, είναι πολύ πιθανό ότι υπάρχουν κατά χώραν και άλλα ταφικά μνημεία κάτι πού όπως όλοι καταλαβαίνουν και αφήνουν να εννοηθεί ,ότι η ανασκαφή δεν έχει τελειώσει ακόμα.
 Σχετικά με την ηλεκτρική διασκόπηση του τύμβου, το ΥΠΠΟΑ ανέφερε ότι θα πραγματοποιούνταν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η τομογραφία θα απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το υπέδαφος, όπως για παράδειγμα, ποιο μέρος του Τύμβου είναι τεχνητό και ποιο φυσικό. Επίσης θα ρίξει φως στο αν υπάρχουν και άλλοι είσοδοι, θάλαμοι και οικοδομήματα εντός του λόφου Καστά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες
του amfipolinews.blogspot.gr η τομογραφία του Λόφου έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου ένα μήνα.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ακόμη εισόδους που φαίνεται να εντοπίστηκαν στον Τύμβο αυτό  της Αμφίπολης.

Αυτό είναι το σχέδιο του κ. Πολυμενάκου έτσι όπως συμπληρώθηκε με τα νεώτερα στοιχεία, εδώ φαίνεται ότι στα βορειοδυτικά υπάρχει δεύτερη πύλη.

Με τη βοήθεια του παραπάνω σχεδίου του κ. Πολυμενάκου είχε επισημανθεί παλιότερα η πιθανή ύπαρξη μιας δεύτερης πύλης στα βορειοδυτικά του Τύμβου. Αυτό, λοιπόν, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την νέα ηλεκτρική διασκόπηση που έφερε εις πέρας το Πανεπιστήμιο. Μια νέα αλληλουχία θαλάμων φαίνεται να εντοπίστηκε στη δεύτερη είσοδο του ταφικού μνημείου (βλέπε φωτογραφίες παρακάτω). Οι πηγές αναφέρουν ότι οι νέοι θάλαμοι παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους προηγούμενους θαλάμους, καθώς είναι ανηφορικοί σε αντίθεση με τους θαλάμους που έχουν ήδη ανασκαφεί κι έχουν κατηφορική κλίση.