ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Δημιουργείται ψηφιακό μουσείο στη Θεσσαλονίκη για τον Μέγα Αλέξανδρο

Η μάχη στην Ισσό -Altdorfer_1529_Pinakothek-Mus_Munich

Αρχαιολόγοι ταξιδεύουν μέχρι τις μακρινές Ινδίες και τη Βακτριανή, ακολουθώντας την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με στόχο τη δημιουργία του ψηφιακού μουσείου, αφιερωμένου στη μνήμη του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη.

Όπως είπε την Τρίτη στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδου, οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μουσείου, με την επωνυμία: «Εικονικό Μουσείο Μέγας Αλέξανδρος: από τις Αιγές στην Οικουμένη» βρίσκονται σε εξέλιξη και η προσπάθεια, που ξεκίνησε το 2000 αναμένεται να ολοκληρωθεί.


Το μουσείο θα περιέχει πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο και εξατομικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης με δυνατότητα επιλογής διαδρομών στα εξής: εικονικές αίθουσες, με αντικείμενα QTVR ή και τρισδιάστατα, ψηφιακές φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα και λήμματα, ψηφιακή ταινιοθήκη με αρχείο θεματικά συναφών ταινιών και ντοκιμαντέρ, ψηφιακή βιβλιοθήκη με το σύνολο των γραπτών πηγών, ψηφιακούς χάρτες, κ.α.
κρίσιμος άξονας για την προσέγγιση του θέματος τόσο από το
ευρύ κοινό όσο και από τους ειδικούς.
Θα φτάνει στους υπολογιστές και στα σπίτια όλων των χρηστών του διαδικτύου, στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ φυσική του έδρα θα είναι το Μουσείο των Αιγών.

Η κ. Κοτταρίδου, με την ευκαιρία της δημιουργίας του εικονικού μουσείου παρουσίασε τον Αλέξανδρο ως ηγέτη που, όπως επισήμανε έγινε κτήμα της οικουμένης, δημιούργησε ένα νέο κόσμο, ενέπνευσε μεταγενέστερους ηγέτες και μεταμορφώθηκε σ' ένα μύθο που επιβιώνει μέχρι σήμερα.