ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ξαναρχίζουν οι ανασκαφές του Ελληνικού ναού της Αρτέμιδος στην Μικρασιατική Έφεσο

Ερείπια του ναού της Αρτέμιδος στην αρχαία ελληνική Έφεσο [πηγή : Hurriyet]

Οι ανασκαφές αρχίζουν πάλι  στο ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο, ένα από τα σημαντικότερα μνημειακά κτίσματα  της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής και ευρέως θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.


Η επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Εφέσου, η  Αυστριακή καθηγήτρια Sabine Ladstatter, είπε ότι οι ανασκαφές θα επικεντρωθούν σε τέσσερις περιοχές στην αρχαία πόλη και ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο ναό, καθώς και ένα λουτρό πλησίον ενός τύμβου όπου είναι ένας οικισμός στην περιοχή στο νότιο τμήμα της Εκκλησία Θεοτόκου.
Οι πιο πρόσφατες ανασκαφές έγιναν στο ναό της Αρτέμιδος πριν από 20 χρόνια, είπε η Αυστριακή καθηγήτρια. «Θα είναι μια πολύ σημαντική και συναρπαστική ανασκαφή για εμάς. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε στοιχεία που θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις υποθέσεις μας. Θα επιδιώξουμε την απάντηση σε ερωτήσεις όπως ήταν μια μετέπειτα εκκλησία εκεί;  στην περιοχή του Ναού της Αρτέμιδος ", δήλωσε η Ladstaetter, προσθέτοντας ότι η πραγματοποίηση ανασκαφών δεν ήταν εύκολο πράγμα στην περιοχή του ναού, λόγω του υδροφόρου ορίζοντα. Παραδόξως, η έλλειψη της βροχής που έχει παρεμποδίσει φέτος τη γεωργία έχει δημιουργήσει πλεονεκτήματα από την άποψη της αρχαιολογίας. "Φέτος είμαστε τυχεροί γιατί το έδαφος απέσυρε το νερό. Εμείς συνήθως το κάνουμε με αντλίες. Τώρα θα προχωρήσουν πιο γρήγορα. Σχεδιάζουμε να εργάζονται τα συνεργεία μέχρι την περίοδο των βροχών. Στόχος μας είναι να φτάσει η ανασκαφή τα ερείπια του ναού της ρωμαϊκής εποχής ", δήλωσε η Αυστριακή καθηγήτρια.



 Η επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία ελληνική πόλη της Εφέσου,  η καθ. Sabine Ladstatter λέει ότι στόχος τους είναι να φτάσουν τα ερείπια της ρωμαϊκής εποχής στο ναό.

 Η καθ. Ladstatter είπε ότι η Έφεσος ήταν μια από τις πιο γνωστές περιοχές για ανασκαφή στον κόσμο. Δεν υπάρχουν πάρα πολλά ορατά ερείπια του ναού στην περιοχή που είχε μέγεθος ενός
γηπέδου ποδοσφαίρου.  Ένας  πρώην επικεφαλής της αρχαιολογίας στο Μουσείο της Εφέσου,  δήλωσε ότι οι ανασκαφές για τον ναό είχαν ζητηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι σημαντικά έργα τέχνης είχαν αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.


 Είπε ο ναός ολοκληρώθηκε το 550 π.Χ. και ήταν μια τεράστια και πολύ εντυπωσιακή δομή που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από μάρμαρο. «Ήταν  ένας 18-μέτρων  υψηλός ναός και χτίστηκε (Σ.Σ. από τους Έλληνες ) με  τεράστιες στήλες σε μια περιοχή το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Η δομή αυτή ήταν μία από τις υπέροχες κατασκευές σε αυτή την εποχή. Αλλά μέσα στο χρόνο, ο ναός έχασε [μεγαλείο] του. Πιστεύεται ότι οι κίονες του ναού χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των άλλων δομών. Ο ναός ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν  μηχανικό σιδηροδρόμων το 1860, αλλά ότι πολλά από τα μοναδικά εκθέματα του στη συνέχεια βγήκαν λαθραία από την Τουρκία. " Μερικά από αυτά τα κομμάτια είναι που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο ", πρόσθεσε. 

Η  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΠΝΕΟΥΝ ΜΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ...

ΓΕΝΙΚΑ ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΑΛΛΑ Ο ....ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ...!!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ....