ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΙΔΑΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ


 ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΠΕΙ 99 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ 

ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΓΝΩΡΊΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ » ΚΟΣΜΟΥ  ΟΠΩΣ ΒΕΡΕΜΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ  Ή ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΟΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ «ΕΘΝΙΚΗΣ» ΠΑΙΔΕΙΑΣ ,ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝ ΑΥΤΟ-ΠΟΙΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ  -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΕΚΕΙ -ΠΕΡΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ  ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ  ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ  ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ - ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ - ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ  - ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  ΑΝΑΚΤΑ «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΟΣ» ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ -ΠΕΡΙ ΤΙΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ )ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ  ΩΣ ΙΣΤΑΜΕΝΗ  -ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ 3 ΒΑΘΜΙΔΩΝ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΦΟΙΝΙΚΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΡΕΙΩΝ  .ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΕΙΑΔΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ..ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ....


ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ…..      ΕΔΩ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΔΟΤΟΣ ....

... Τι λέει τώρα ο Σερ και Ακαδημαϊκός; Τα εξής ωραία: Πάντα ήταν φίλος των Ρώσων, είχε δεχτεί επιθέσεις γι’αυτό, είχε... θυμώσει μαζί του το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά τώρα έπεισε το ΕΛΙΑΜΕΠ ότι οι Ρώσοι πρέπει να κατεβούν στην Ελλάδα, οπότε δικαιώθηκε και αυτός και ο καθηγητής Θεόδωρος Καριώτης (άλλος ομογενής, στις ΗΠΑ αυτός) που συμμερίζεται τις απόψεις του.

Είδατε ποτέ εσείς το ΕΛΙΑΜΕΠ να κοντράρεται με τον Σερ Βασίλειο; Εγώ που διαβάζω σχεδόν όλες τις εφημερίδες δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. (Εάν εσείς έχετε αντίθετη γνώμη, παρακαλώ πληροφορήστε με). Πράγματι όμως το ΕΛΙΑΜΕΠ, το κατεξοχήν όργανο της αγγλοαμερικανικής πολιτικής στην Ελλάδα, πάει τώρα να το παίξει ρωσόφιλο... αυτό δηλαδή
που σας έλεγα και προηγουμένως, ότι δηλαδή οι Αγγλοαμερικανοί πάνε να πλασάρουν στους Ρώσους τους δικούς τους ανθρώπους. Εάν γίνει όμως αυτό, τότε θα γελάνε με τους Έλληνες όχι μόνο τα παρδαλά κατσίκια αλλά και οι αχιβάδες στις παραλίες του Σαρωνικού που λέγανε κι οι παλαιότεροι και θάχουνε δίκιο όλοι όσοι θεωρούν την Ελλάδα πρόβλημα της Ευρώπης και όχι την Ευρώπη πρόβλημα της Ελλάδας.

Ποιοι όμως είναι πίσω από τον Σερ και Ακαδημαϊκό Βασίλειο Μαρκεζίνη; Τον έναν μας τον είπε: ο καθηγητής Θεόδωρος Καριώτης. Ο Καριώτης έφυγε μικρός από την Ελλάδα, γιατί δεν του άρεσε, και πήγε στην Αμερική. Εκεί φυσικά έγινε ΠΑΣΟΚ και συνδέθηκε ιδιαιτέρως με την Μάργκαρετ, την γυναίκα του Ανδρέα Παπανδρέου και μητέρα του Γιωργάκη (ναι, αυτού με τα μνημόνια). Η Μάργκαρετ τον βόλεψε σε καλή θέση στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, όπου έμεινε πολλά χρόνια με καθήκοντα κάπως ακαθόριστα. Τώρα στα γεράματα κατάφερε να γίνει καθηγητής και σε κάποιο αμερικανικό πανεπιστήμιο. Καλαμπουριτζής είναι, καλό ανθρωπάκι αλλά Πασόκος φανατικός και το κυριότερο φίλος κολλητός του Θεόδωρου Κουλουμπή, του άλλου «ομογενή», ο οποίος ήρθε από την Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και έστησε το ΕΛΙΑΜΕΠ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αρχίσατε τώρα να πιάνετε το υπόγειο ρεύμα;
Δίπλα όμως στον Σερ και Ακαδημαϊκό κινούνται δύο άλλα πρόσωπα που ακόμα παραμένουνε στη σκιά.

Ο ένας είναι ο Αντώνιος Βογιατζής και ο άλλος ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.
Ο πρώτος, ο Βογιατζής, ήταν άνθρωπος του Σπύρου Μαρκεζίνη, πατέρα του Σερ Βασίλειου. Τώρα είναι δικηγόρος του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ στην Αθήνα και το κυριότερο πρόεδρος του Μουσείου Βούρου-Ευταξία, του Μουσείου δηλαδή που σύμφωνα με όσα μπορεί κανείς να καταλάβει από το άρθρο του Βασίλη Βασιλικού στην εφημερίδα «Τα Νέα», στις 9-9-1981, στεγάζει την αθέατη κυβέρνηση της Ελλάδος.
Ο Α. Βογιατζής κατάγεται από τη Μυτιλήνη, αλλά αν διαβάσει κανείς τα δημοσιευμένα βιογραφικά του η απώτερη καταγωγή του είναι από τις Κυκλάδες. Είχε μάλιστα πρόγονο κάποιον γιατρό «Αντώνιο Ακύλα». Έχετε εσείς στο σόϊ σας κανέναν με το επώνυμο «Ακύλας»; Δύσκολο το βλέπω, άρα μπορώ να ελπίζω ότι το πιάσατε το υπονοούμενο... 
 
Ο άλλος, ο Κ. Σβολόπουλος, είναι ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, φυσικά ακαδημαϊκός και επίσης φυσικά μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης, η οποία (σύμφωνα με πολλούς) αποτελεί το κέντρο της αθέατης Μασονίας που φαίνεται να πλαισιώνει το Μουσείο Βούρου-Ευταξία.
Αυτός έφερε τον Κουλουμπή στην Ελλάδα, έχει παλιούς δεσμούς με την οικογένεια Μαρκεζίνη και αυτός ρυθμίζει εκ του αφανούς οτιδήποτε έχει σχέση με την μελέτη και διδασκαλία της Ιστορίας στην Ελλάδα.

Όσοι ασχολούνται με τον Λιάκο, την Ρεπούση και τους υπόλοιπους ασχολούνται απλώς με εκείνους που κάνουνε μπούγιο. Πίσω τους είναι ο Σβολόπουλος (μιλάει π.χ. για την προσήλωση του ελληνικού λαού στην δημοκρατία, για το πόσο φιλέλληνας ήταν ο... Άντονι Ήντεν) και κρατάει στη θέση τους , τους Λιάκους και τις Ρεπούσηδες με υποστήριξη όχι ενεργητική αλλά παθητική.

Εάν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει παθητική υποστήριξη (πολύ πιο αποτελεσματική από την ενεργητική) μην ανησυχεί. Θα του το εξηγήσει ο Θεόδοτος (Σ.Ε.Δ.- ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ )προσεχώς. Προς το παρόν σας λέμε ότι ο Σβολόπουλος θα είναι ο διάδοχος του Μιχαήλ Σακελλαρίου στην Ακαδημία Αθηνών.
Ποιος είναι ο Μ. Σακελλαρίου; Να σας το πούμε κι αυτό: Είναι ο ιστορικός που εξασφαλίζει την –μέσω της ιστορικής επιστήμης- πρόσδεση της Ελλάδας στον Δυτικό κόσμο, ειδικά την Αγγλία. Είναι δοκιμασμένος αγγλόφιλος, από οικογένεια αγγλόφιλη εδώ και γενεές.
Κάποιος παππούς του ήταν αρχιμανδρίτης (της ελλαδικής εκκλησίας), στράφηκε κατά της Ρωσίας και έφτασε στο σημείο να ζητήσει την ένωση της Ελληνικής Εκκλησίας με την αγγλικανική. Πρόκειται δηλαδή περί δοκιμασμένου προσώπου και όχι περί περιστασιακού αγγλόφιλου.
Γι’ αυτό και κανείς ποτέ δεν τον ενόχλησε: Μετά την 21η Απριλίου 1967 άλλαξε «γνωστικό αντικείμενο» (από τη Νεώτερη Ιστορία το γύρισε στην Αρχαία) και χωρίς κανένα πρόβλημα βρήκε μια χαρά δουλειά σε μεγάλο γαλλικό πανεπιστήμιο.
Μετά την Μεταπολίτευση του 1974 γύρισε στην Ελλάδα και τσουπ έγινε ακαδημαϊκός. Έχει γεννηθεί το 1912, δηλαδή σήμερα είναι 100 χρονών. Διάδοχός του προαλείφεται ο Σβολόπουλος, τον οποίο, όπως σας είπαμε, αυτός, ο Σακελλαρίου, έβαλε στην Ακαδημία Αθηνών και μετά στην Αθηναϊκή Λέσχη.

ΤΕΛΟΣ