ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ναός αφιερωμένος στον Δία ανακαλύφθηκε στην Μητρόπολη της Ιωνίας

Ιωνία Μ.Ασία ‘Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ναό που χτίστηκε προς τιμήν του Δία στην αρχαία ελληνική πόλη Μητρόπολη βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Σμύρνης. Η αρχαία ελληνική πόλη έχει υποβληθεί σε ανασκαφές από το 1990 και βρίσκεται στις  γειτονιές της περιοχής της Σμύρνης.


Η ιστορία της πόλης χρονολογείται από τα τέλη της Νεολιθικής Εποχής, που καλύπτουν την Κλασική Περίοδο, την Ελληνιστική Εποχή, και τη Ρωμαϊκή και την Βυζαντινή .

Μέχρι στιγμής, οι αρχαιολόγοι έχουν ανασκάψει ένα αρχαίο θέατρο, ένα κτίριο του Συμβουλίου, μια περίστυλη στοά, δύο δημόσια λουτρά , ένα αθλητικό συγκρότημα, μια αίθουσα διακοσμημένη με ψηφιδωτά, ένα σπίτι, πολλά καταστήματα, δημόσιες τουαλέτες και αρχαίους δρόμους από τη ρωμαϊκή περίοδο.


Επιπλέον, δεκάδες χιλιάδες νομίσματα, κομμάτια γυαλιού, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, διάφορα  γλυπτά, αντικείμενα από  οστά, κομμάτια ελεφαντόδοντου και άλλα  έργα τέχνης έχουν αποκαλυφθεί.

 Αεροφωτογραφία του ναού του Δία στην Μητρόπολη Ο επικεφαλής στις ανασκαφές της Μητρόπολης, λέει ότι οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μια περιοχή η οποία ήταν αφιερωμένη για την εκτέλεση τελετών θυσιών  για τους Έλληνες θεούς . 

Κατά τη διάρκεια αυτών των εκτεταμένων ανασκαφών  ανακάλυψαν στύλους, ένα βωμό και ένα βάθρο, δείχνοντας χώρο λατρείας αφιερωμένο στον Δία. Προς έκπληξη των εμπειρογνωμόνων, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης ότι ο Δίας εδώ  αναφέρεται ως «Krezimos," ένα μέχρι τώρα άγνωστο επίθετο του ελληνα θεού . Πιστεύεται ότι Krezimos σημαίνει «η προστασία του  Δία που φέρνει αφθονία και πλούτο για την Μητρόπολη . Αυτό το προσωνύμιο  το Krezimos, το οποίο είναι ένας μοναδικός τίτλος του θεού εδώ στην Ιωνική Μητρόπολη  είναι παρόμοια έννοια με τη λέξη «crescere," που σημαίνει "μεγαλώνουν" ή "καλλιεργούν" στα λατινικά.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η λατρεία του Δία Krezimos’ ξεκίνησε το 2ο αιώνα π.Χ. και συνεχίστηκε τη Ρωμαϊκή εποχή.

Το θέατρο στην Μητρόπολη τα Ιωνίας  

Σηματοδοτώντας μια πρώτη τέτοια ανακάλυψη στις ανασκαφές στη Μητρόπολη αναφέρει ο ανασκαφέας…"Έχουμε ανακαλύψει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πόλη της Μητρόπολης που έχουμε πραγματοποιήσει ανασκαφές  τα τελευταία 25 χρόνια. Οι επιγραφές και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που έχουμε ανακαλύψει δείχνουν ότι η λατρεία του Διός ’ Krezimos’ υπήρχε μόνο στην Μητρόπολη  δήλωσε ο υπεύθυνος των ανασκαφών  



Ελληνική επιγραφή από την Ιωνική Μητρόπολη 


Πρόσθεσε ότι οι μελλοντικές αρχαιολογικές μελέτες που θα διεξαχθούν  είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση των θρησκευτικών και αρχιτεκτονικών  χαρακτηριστικών της πόλης. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ