ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Επιστρέφουν από τη Γερμανία 8.400 όστρακα νεολιθικών αγγείων από τη Θεσσαλία


Φέρνουν πίσω τα κλεμμένα

Το ευχάριστο νέο δεν είναι ότι επιστρέφονται 8.400 όστρακα αγγείων από νεολιθικό οικισμό, που ανέσκαψε παράνομα επί Κατοχής Γερμανός αρχαιολόγος, από την περιοχή του Βελεστίνου Θεσσαλίας , αλλά ότι «το ζήτημα της επιστροφής των ελληνικών πολιτιστικών αγαθών, που εξήχθησαν παρανόμως από τη χώρα μας, εντάσσεται στο ευρύτερο θέμα των αξιώσεων της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για τις παραβιάσεις του δικαίου του πολέμου στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», όπως διαμηνύεται από το υπουργείο Εξωτερικών.
Κτηριακά κατάλοιπα νεολιθικής περιόδου από τη Θεσσαλία
 Δηλαδή, μπαίνει και η πολιτιστική κληρονομιά, που υπήρξε μεγάλο «θύμα» του πολέμου, στο κάδρο των διεκδικήσεων. Τα συγκεκριμένα αρχαία αποτελούν ελάχιστο τμήμα αυτών που έχουν κλαπεί από τους Γερμανούς την περίοδο 1941-44.
 Η αλήθεια είναι ότι το νεολιθικό σύνολο, που επαναπατρίζεται, γυρνάει με πρωτοβουλία του

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Οικογενειακός προγραμματισμός στην στην ρωμαϊκή πόλη της Κέλλας στην Αίγυπτο

Μέθοδοι σύλληψης και αντισύλληψης πριν 1.800 χρόνια

τάφος ενός παιδιού σε νεκροταφείο στην όαση του Dakhleh -720 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καΐρου- που χρονολογείται στα 1.800 χρόνια από σήμερα.
Έκαναν λοιπόν  περισσότερο σεξ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρ΄ ότι  η θερμοκρασία ανέβαινε άνετα πάνω από τους 40  βαθμούς. Ηταν η  εποχή που  πλημμύριζε ο Νείλος φέροντας γονιμότητα και ευφορία στη γη. Οι γεννήσεις άρα  γίνονταν περί τον Μάρτιο-Απρίλιο,  ωστόσο είχαν  και

Καραβάκια στο Αιγαίο... από την 3η π.Χ. χιλιετία και άλλα πολλά.

Συνεχίζεται ο εντοπισμός πινακίδων της Γραμμικής Β Γραφής στον Αγιο Βασίλειο κοντά στην Σπάρτη
Βραχογραφία της 3ης π.Χ. χιλιετίας με παράσταση πλοίου στην Αστυπάλαια
Στους βράχους των Κυκλάδων σχεδίαζαν την εικόνα των πλοίων τους προφανέστατα γεμάτοι υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά τους, έτσι ώστε να τα βρούμε εμείς σήμερα.Στον Αγιο Βασίλειο κοντά στην Σπάρτη ο εντοπισμός πινακίδων της Γραμμικής Β Γραφής συνεχίζεται κι ένα κτίριο μόλις αποκαλύπτεται.
Στην Ζώμινθο του Ψηλορείτη το μινωικό οικοδόμημα που έρχεται στο φως κρύβει

Ακτινογραφία στα λείψανα άνδρα του 4ου π.Χ. αιώνα

Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής στο ... Λονγκ Αϊλαντ
ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής όπως αποκαταστάθηκε σχεδιαστικά σε αμερικανικό πανεπιστήμιο
“Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γίνεται ακτινογραφία στα λείψανα ενός αρχαίου έλληνα πολεμιστή του 4ου π.Χ. αιώνα, όταν όμως συμβεί, επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Την ευκαιρία έδωσε ο έλληνας καθηγητής και διευθυντής της Σχολής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Adelphi της Νέας Υόρκης κ. Αναγνώστης Αγελαράκης, ο οποίος μετέφερε υπό μορφή δανείου

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ



Επί αιώνες οι αρχές που είχε θεσπίσει παρέμεναν αναλλοίωτες τόσο για την επιστήμη όσο και για τη φιλοσοφία. Το όνομά του έχει ταυτιστεί με το όνομα της Ελλάδας, κι όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν μεταφραστεί στη νέα ελληνική τα έργα του. Ο λόγος για τον Αριστοτέλη, τα Άπαντα του οποίου εκδίδονται από την Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου (ΕΜΕΑ).

Παρά την εγχώρια…αρχαιολαγνεία, ουδέποτε μέχρι σήμερα ανέλαβε κανένα αρμόδιο όργανο της Πολιτείας να αναλάβει το κόστος ενός τέτοιο εγχειρήματος. Κι όμως, ούτε τα αρμόδια υπουργεία, Ακαδημία Αθηνών, ούτε ο εκδοτικός κόσμος προχώρησαν στην υλοποίηση του έργου που σε άλλες χώρες και γλώσσες έχει γίνει από τον 19ο αιώνα.

Ωστόσο, σήμερα

ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ ΤΟΥ 8ΟΥ Π.Χ. ΑΙΩΝΑ


Τσαμπιά από… αγγεία, εργαλεία και λόγχες ανατρέπουν τα δεδομένα για τους κοινούς τάφους των αριστοκρατών πολεμιστών στην Ελεύθερνα του 8ου π.Χ. αιώνα.
Λεπτές λόγχες κρέμονται στον αέρα. Ένα διπλό εργαλείο – από τη μια αξίνα και από την άλλη πέλεκυς – σαν εκείνο που ο Οδυσσέας χρησιμοποίησε για να…φτιάξει το κρεβάτι που μοιραζόταν με την Πηνελόπη. Ένας εκπληκτικός κρατήρας με την εικόνα ενός γητευτή αλόγων. Τρεις χάλκινοι λέβητες και δεκάδες αγγεία που αιωρούνται σαν τσαμπιά.
Αντικείμενα που είδαν το φως του κρητικού ουρανού ύστερα από 29 αιώνες. Και με την εμφάνισή τους έθεσαν τους αρχαιολόγους μπροστά σε ένα τεράστιο αίνιγμα: πώς συνδέονται μεταξύ… τους και τι ρόλο έπαιζαν δίπλα στον τάφο ενός γέροντα αριστοκράτη στην νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας, στην αρχαία Ελεύθερνα – εκεί όπου πέρυσι η σκαπάνη του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη είχε αποκαλύψει έναν τεράστιο πίθο μέσα στον οποίο ήταν θαμμένος ο ηλικιωμένος και μαζί του τρεις γυναίκες ηλικίας 19, 30 και 35-42 ετών, όπως έδειξαν ανθρωπολογικές μελέτες.
«Πρόκειται για σκευή που παραπέμπει σε αριστοκράτη πολεμιστή και επομένως δεν θα μπορούσε να ανήκει στον γέροντα άνδρα (60-70 ετών)», εξηγεί ο υπεύθυνος της ανασκαφής και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκος Σταμπολίδης. Το αίνιγμα λύθηκε με την ανεύρεση μιας πήλινης κάλπης. Μέσα της βρέθηκαν τα καμένα οστά άνδρα ηλικίας 29-35 ετών, δηλαδή ενός αριστοκράτη – πολεμιστή, του οποίου τα υπολείμματα της ταφικής πυράς – πλυμένα και συναγμένα οστά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ομηρος στην καύση του Πατρόκλου – είχαν καταλήξει σε έναν μικρό πίθο.
«Η ερμηνευτική

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ Αίτια της ελληνικής επαναστάσεως


ΑΔΥΝΑΤΟΝ να διατηρηθή αμετάβλητος η πολιτική θέσις δύο εθνών, κατοικούντων ένα και τον αυτόν τόπον, όταν το μεν δεσπόζον διαμένη στάσιμον, το δε δεσποζόμενον προοδεύη.

 Η πολιτική των εθνών τούτων μεταβολή καθίσταται έτι μάλλον βεβαία, αν τα έθνη ταύτα έχωσι διάφορον καταγωγήν, πρεσβεύωσι διάφορον θρησκείαν, λαλώσι διάφορον γλώσσαν, ζώσι μακράν πάσης συγγενικής επιμιξίας, θεωρώνται αμοιβαίως ως βέβηλα, και μισώνται.
Τοιαύτη ήτον η θέσις των Τούρκων και των Ελλήνων προς αλλήλους· η δε ταχεία ή βραδεία φορά της μεταβολής απέκειτο εις τον καιρόν και εις τας περιστάσεις. Σημειώσεως άξιον, ότι η Ελλάς, πεσούσα υπό τους Τούρκους, δεν υπέστη ό,τι υπέστησαν τα υπό ξένην αρχήν πεσόντα επί της εισβολής των βαρβάρων ευρωπαϊκά έθνη, όπου

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο Πάπας αγιοποίησε 800 Ιταλούς που πολέμησαν τους Οθωμανούς


Ο πάπας Φραγκίσκος προέβη στην αγιοποίηση  800 χριστιανών μαρτύρων οι οποίοι πολέμησαν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σήμερα, Κυριακή, 12 5 2013 ο Πάπας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στους 800 Χριστιανούς του Οτράντο, οι οποίοι το 1480 είχαν πολεμήσει κατά της Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας.

Ο πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε την επιθυμία του Πάπα Βενέδικτου XVI, του προκατόχου του, να αγιοποιήσει τους 800 Ιταλούς από το Οτράντο.
Ο Οθωμανικός στόλος υπό τον ναύαρχο Γκεντίκ Αχμέτ Πασά έπλευσε προς την Ιταλία τον Ιούλιο του 1480 κατόπιν διαταγής του Σουλτάνου Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή, να καταλάβει το Οτράντο.

Ο οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το κάστρο του Οτράντο επί 13 μήνες. Ωστόσο, αναγκάστηκαν οι Οθωμανοί να αποχωρήσουν, αφού δεν είχαν ενισχυθεί και λόγω του θανάτου του Σουλτάνου.
Οι 800 Ιταλοί του Οτράντο είχαν

ΛΥΚΟΣΟΥΡΑ:Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΨΕΥΔΟΘΕΩΡΙΕΣ



Η προϊστορία είναι ιστορία, είπε πριν λίγα χρόνια ο Φερνάρντ Μπροντέλ, ο θεωρούμενος μεγαλύτερος σύγχρονος ιστορικός. Κοινώς, πιστεύει πως δεν υπάρχει προϊστορία, ό,τι ανήκει σε αυτήν είναι ένα αχνό ιστορικό κομμάτι.
Και ο Μπροντέλ, στο σημαντικό βιβλίο του οι «Μνήμες της Μεσογείου», προάγει πολύ διακριτικά την αρχή της ιστορίας του ανθρώπου (και της προϊστορίας του) στη Μεσόγειο.

Η Μεσόγειος, θεωρητικά δεν αποκλείεται να υπήρξε το ενδιάμεσο της ενιαίας γης (Πανγαία - Παγγαία) και τόπος διάνοιξής της προς Λαυρασία και Γκοντβάνα που η δεύτερη δημιούργησε την Αφρική, υποτιθέμενο τόπο καταγωγής του πρώτου ανθρώπου. Και αν αυτός έχει ηλικία έως 3,5 εκατομ. χρόνια, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ή μικρότερη, όπως και νάχει το πράγμα, το πλαίσιο της προϊστορίας του αρχίζει σε φάση υποχώρησης της πρόσφατης εποχής των παγετώνων (η οποία ως φαίνεται δεν τελείωσε ακόμα).

Ως εκ τούτου, ασχέτως χρονολογίας, η ανάπτυξη της πρωτανθρώπινης ζωής δεν προκύπτει να είχε καλύτερη και πιο πρόσφορη επιλογή από το να εκπτυχθεί στη «μέση γη», που ήταν τόπος αρχέγονων μικρολιμνών και αβαθών θαλασσών. Αυτή μπορεί να οριστεί ως «ψυχή» της Τηθύος, οι ενδείξεις επι της οποίας συγκλίνουν ότι δονείτο στην ευαίσθητη, καλύτερη σε κλίμα πλην όμως γεωλογικά ασταθή ρηχή θαλάσσια περιοχή της διάνοιξης των μεγάλων τεκτονικών πλακών που επέφεραν τη Μεσόγειο θάλασσα. Το όνομα Μεσόγειος - μέση γη δεν αποκλείεται να είναι μια μνήμη.

Μια πόλη της Μεσογείου, η Λυκόσουρα της Πελοποννήσου, η οποία απέχει 12 χιλιομ, νότια της Μεγαλόπολης, απετέλεσε κατά τον περιηγητή Παυσανία την πρώτη πόλη στον κόσμο, δημιούργημα των Πελασγών, ενός ιθαγενούς λαού της Μεσόγειου - Αιγαίου που ήταν κάτι σαν «Πελαργοί της θάλασσας» - έμποροι και πραματευτάδες. Οι έρευνες επί αυτών

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΟΙ ΑΡΡΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ


Μας δίδαξαν πως οι Μυκηναίοι, οι Μινωίτες, οι Κυκλαδίτες ,κ.τ.λ. δεν γνώριζαν µαθηµατικά, δεν είχαν αριθµητικά συστήµατα, δεν ήξεραν ακόµη και να µετρούν ! Στην αρχαιότητα παρόµοια προβλήµατα είχαν τεθεί. Ο Πλάτωνας απάντησε ως εξής:  (σε κάποιον που ισχυρίζετο ότι ο Παλαµήδης ανακάλυψε το σύστηµα αρίθµησης  )  «ώστε, χωρίς τον Παλαµήδην* , ο Αγαµέµνων θα ηγνόει πόσα πόδια του έδωσεν η φύσις ; » ( G.Loria:  Ιστορία των µαθηµατικών, τ. Α΄,  σελ. 9) 

Η ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ, Η ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΑ


ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ


Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΟΝΤΟΠΟΛΗ ἀρχιέφηβος νεικήσας παίδων πάλην - νεικήσας ἀγενίων πάλην· ... παγκράτιον·



ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΟΝΤΟΠΟΛΗ -ΛΕΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΣ -ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΟΥ 161-180 μ.Χ.
Ένα κείμενο πιθανά του 164 μ.Χ. από την περιοχή Λεοντόπολης που πιθανά ονομάζεται σήμερα TELL EL-MOQDAM στην Αίγυπτο, γραμμένο όπως είναι φυσικό στα ελληνικά μια απόδειξη της ελληνικότητας της αυτοκρατορίας αυτής  .Πρόκειται για αναφορά σε αγώνες παιδιών  τα όποια χωρίζει σε δύο κατηγορίες τα αγένια , τα χωρίς γένια δηλαδή και τους παίδες. Σημαντικό είναι ένα ακόμα στοιχείο, μαζί με το όνομα και το πατρώνυμο του παιδιού αναφέρεται και το όνομα της μητέρας.
ἀρχιέφηβος νεικήσας παίδων πάλην
νεικήσας ἀγενίων πάλην·
νεικήσας παίδων παγκράτιον·
νεικήσας ἀγενίων στάδιον
νεικήσας ἀγενίων παγκράτιον·
νεικήσας παίδων στάδιον·
νεικήσας παίδων δίαυλον
νεικήσας ἀγενίων δίαυλον·

vac.}² ἀγαθῆι τύχηι {²vac.}² εἰσὶν οἱ χλαμυδηφορήσαντες καὶ ἐφηβεύσαντες τὸν πρῶτον ἱερὸν εἰσελαστικὸν ἐφηβικὸν Ἀντωνινιανὸν Ἥλειον Λεόντιον ἰσαντινόϊον ἀγῶνα· ἐπὶ Αὐρηλ(ίῳ) Ἰσχυράμμωνι Σαραπίωνος· κοσμητεύσαντι βουλευτῆι καθηγεμόνι ἐφήβων, {²vac.}² εἰσὶ δὲ {²vac.}²Αὐρήλιοι.

Νεμεσίων Λεοντᾶ κοσμητεύσας βουλευτὴς ἀρχιέφηβος νεικήσας παίδων πάλην· Σαραπάμμων υἱὸς Λεωνίδου Ἀρτεμιδώρου ἀγορανομήσαντος νεικήσας ἀγενίων πάλην· Λεωνίδης ὁ καὶ Διονύσιος υἱὸς Ἀπολλωνίου Λεωνίδου ἀρχιερατεύσαντος νεικήσας παίδων παγκράτιον· Διονύσιος Σαραπίωνος τοῦ καὶ Διοσκόρου Διοσκόρου νεικήσας ἀγενίων παγκράτιον· Σαραποδιόσκορος Κολλουθίωνος  Πάειτος νεικήσας ἀγενίων στάδιον· Ἀμμώνιος ὁ καὶ Κάσιος Ἑρμείου Ἑρμείου τοῦ καὶ Σαραπίωνος νεικήσας παίδων στάδιον·

Εὐδαίμων Ἰσχυρᾶ Πτολεμαίου νεικήσας παίδων δίαυλον· Ἰσίδωρος Ἡρακλεους Ἰσχυρᾶ νεικήσας ἀγενίων δίαυλον· Διοσκοράμμων υἱὸς Σαραπίωνος Ἰσιδώρου κοσμητεύσαντος· Ἥρων Διοσκουρίδου Σαραπίωνος μητρὸς Ἰσιδώρας· Δημήτριος Ἰσχυρᾶ μητρὸς Κοροῦτος· Ἥφαιστος ὁ καὶ Ἀνουβίων Ἡφαιστίωνος τοῦ καὶ Λούππου μητρὸς Νεμεσοῦτος· Ἰσίδωρος Ἀρσινόου μητρὸς Ποσειταρίου·

Διόσκορος ὁ καὶ Ἄληθις Εὐδαίμονος, Σαραπίων Λέοντος Λεονταροῦτος μητρὸς Χαρίσσης· Ἥφαιστος

ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ


ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ  ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ  ΜΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ,ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.


ΕΔΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΙΡΑ ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΩΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ .ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΑΝΑΝΓΩΣΤΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ  ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ.



[θ]εο[ί]ἐπὶ Ἰσαίου Ἐλαφηβολιῶνος πέμπτει ἱσταμένου· Νικοκράτης Ἀρχεμάχου Φηγαιεὺ[ς]
εἶπεν· ἐπειδὴ οἱ βουλευταὶ τῆς Αἰγεῖδος [v] [φ]υλῆς οἱ ἐπὶ Διοτίμου ἄρχοντος καλῶς
[κ]αὶ δι[κα]ίως ἐβούλευσαν καὶ ἐπρυτάνευσ-[α]ν τὴν πρυτανεία[ν] ἣν ἔλαχον καὶ διὰ τα[ῦ]-
[τα] αὐτοὺς ἡ βουλὴ καὶ ὁ δ[ῆμος] ἐσστεφά[ν]ωσαν χρ[υσ]ῶι στε[φάν]ωι [κατὰ τὸν ν]όμο[ν],
[ἀ]γαθεῖ τύχει δεδόχ[θ]αι [τῆι φυλῆι ἐπαινέ][σ]αι τοὺς βουλευτὰ[ς] τῆ[ς Αἰγεῖδος φυλῆς τοὺ]-
[ς] ἐπὶ Διοτίμου ἄ[ρχ]ο[ντος καὶ στεφανῶσαι]αὐτοὺς χρυσῶι στε[φάνωι κατὰ τὸν νόμον]
[φ]ιλοτιμίας ἕνεκα [τῆς εἰς τὴν φυλήν, δοῦναι]δὲ αὐτοῖς [κ]αὶ ε[ἰς θυσίαν τοὺς ἐπιμελητὰς][τ]οὺς ἐπιμελησ[ομένους τῆς φυλῆς